Hirdetés

Ha Románia az utazásunk célja, legtöbbször Erdélyre gondolunk a magyar múlt emlékei miatt, esetleg néhányan elutaznának a Fekete tenger partjára nyaralni, vagy a Duna deltájához horgászni, vagy madár lesre.

 

Bukarest, Románia fővárosa azonban keveseknek szerepel a bakancslistáján, pedig bőven van mit megnézni ebben a virágkorát élő, izgalmas nagyvárosban is. Az átlagos magyar utazó keveset tud róla, pedig érdemes, és egyszerű is felkeresni, hiszen Budapestről kb. 1,5 óra repüléssel máris ott lehet lenni.

 

Köszönhetően a fapados járatoknak, az árak nem magasak és a hét minden napján lehet utazni.

 

Autóval kb.9-10 órás a menetidő, így útközben érdemes pihenőt tartani Erdély területén.   A város története a 15. századig vezethető vissza, nevének jelentése az öröm városa. Lakosainak száma körülbelül 2 millió fő és ehhez jön még az agglomerációban élő további egymillió ember.


 Utazási Tipp  
    Utazások Bukarestbe

Egy sík területen épült Bukarest melyet a mi Dunánknál jóval keskenyebb Dambovita folyó szel keresztül. A városképet még óriási zöld parkok, modern negyedek és a Párizs világát idéző 19.-20.-századi régi épületek egyvelege jellemzi. Az utóbbi években nagy felújítások történtek, így a turisták által látogatott negyedekben az épületek és közterek nagy többségében rendezett képet mutatnak.

 

Méltán büszke a város a 100%-os közbiztonságára. A vendégeket nem éri atrocitás, nagyon alacsony szintre szorították a bűnözést az elmúlt években, ami jótékony hatással van a helyi turizmusra.


bukarest esteFőbb látnivalók:

 

Bukarest legtöbbet fotózott látnivalói a következők: A Falumúzeum (Muzeul Satului), a Román Diadalív ( Arcul de Triumpf) , Ceausescu Villa, a Parlament, mely a világ 2. legnagyobb épülete, a franciás stílusban épült belvárosi Lipscani negyed, Egyetem, Roman Atheneum (Zenepalota), Sugárutak ,ortodox templomok, Zsinagóga.  

 

 

Enni, Inni, Szórakozni

 

A román konyha rendkívül ízletes. Egyaránt érződik rajta a balkáni és az erdélyi hatás, de a magyarországihoz képest sokkal gyakrabban találkozik a vendég különféle tengeri ételekkel is. Külön érdemes említést tenni a különleges helyi desszertekről, és fantasztikusan jó ízű gyümölcsökről.

 

Mindenképpen kóstoljuk meg a helyi szilvából készült pálinkát (Tuica), utána pedig zamatos borokkal vagy valamelyik helyi sörkülönlegességgel zárjuk az étkezést.

 

Bukarest városa telis-tele van különböző éttermekkel és bárokkal. Árfekvésük általában 20-30%-al alacsonyabb mint Budapesten, de érdemes tájékozódni, hisz itt is sok már az exkluzív, drága hely. 10% borravalót itt is illik adni, ha elégedettek vagyunk a kiszolgálással. A Budapestihez hasonlóan itt is van esti szórakozó negyed, ahová a helyi fiatalság és a turisták látogatnak el nagy számban. Mindenhol szól a zene éjjel, nagy a nyüzsgés, jó a hangulat.Közlekedés:

 

A város 4 metró vonal mellett buszokkal, taxival és villamossal is sok helyre el lehet jutni.

 

A viteldíjak alacsonyabbak a magyar szinthez képest. A járművek tisztaságával és pontosságával sincsenek komolyabb problémák.

 

Összességében elmondható, hogy jó szívvel ajánljuk minden korosztálynak, hogy töltsön el néhány napot ebben a gyorsan fejlődő és érdekes városban.  

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.