Hirdetés

Az Erdély sóvidékén található Medve-tó, európai szinten is egyedülálló és páratlan szépségű sósvizű gyógyfürdőhely.

 

Medve-tó , Sós Sziklák természetvédelmi terület:

 

A Kárpátok megbúvó völgyében, egy 79 hektáros természetvédelmi területen található a Sós sziklák és a Medve-tó különleges adottságú együttese, melyet a 19. század közepe óta kedvelt gyógy és kirándulóhelyként ismer a Világ. A rezervátum területe egy óriási só masszívumon van melyet homokkő és vékony talajréteg borítanak. Ez lehetővé teszi azt a gazdag, többévszázados növényi vegetációt, ami más sós területeken nagyon ritka jelenség. Az ilyen adottságú sósterületek rendszerint igen kopárak, ritkás só tűrő növényzet jellemzi őket.


szovata 02


 Utazási Tipp  
    Utazások Erdélybe: társas utak, szállás akciók

A természetvédelmi terület legjelentősebb állóvize a sósvizű heliotermikus Medve-tó, melyet több kisebb szintén sós tó vesz körül. A természetvédelmi területet jól jelzett és könnyen bejárható sétáló utakon lehet alaposabban is megismerni, melyek elvezetnek a kisebb tavakhoz ( Kígyós-tó, Piroska-tó, Vörös tó, Zöld-tó, Rigó-tó, Mogyorós-tó ), só sziklákhoz, szépen kiépített kilátó és pihenő helyekhez is. Ezek a séták általában nem megerőltetőek, gyerekeknek és idősebbeknek is érdemes vállalkozni az árnyas sétáló utak bejárására. Útközben több pihenőhelyet építettek ki padokkal, ahol érdemes megpihenni olvasgatni, fényképezni és élvezni a természet nyugalmát. A kihelyezett magyar nyelvű tájékoztató táblák bemutatják a térség növény és állatvilágát valamint a jellemző geológiai képződményeket.

szovata 00Strandolás, gyógykezelések a Medve-tó strandon:

 

Példátlan élményt jelent könnyedén lebegni a Medve-tó sós vízének felszínén és csodálni a meseszép környezetet. Ezt az érzést sokan hasonlítják a Holt-tengeri fürdőzéshez. Egy különleges fizikai jelenség a heliotermikus hatás miatt a tó felszíne nyáron 23-25 fokra melegszik fel, míg a mélyben lévő vízrétegek hőmérséklete 2 méteres mélységben a legmelegebb, gyakran eléri a 41 fokot is, így kellemes érzés a tó vízében megmártózni.

 

Tudósok szerint szeptemberre akár 70 fokosra is emelkedne a Medve-tó vizének hőmérséklete, ha a fürdőzők nem kevernék össze naponta a tó vizét.

 

A Medve-tó gyógyító hatású sós vize kedvéért hosszú ideje rendkívül sokan utaznak el a Medve tóhoz. A tavak medrének iszapja és a sós vizük is gyógyítóan hatnak az idegrendszerre, reumatikus eredetű fájdalmakra és különféle bőr és nőgyógyászati betegségekre is. Erre a gyógyhatásra alapozva gyógykezelések széles skálája áll a látogatók rendelkezésére. A 7-12 napos gyógyászati kezelések során a jó levegő pozitív hatásai mellett balneo- ás hidroterápiák mellett inhalációs kezelések, iszappakolások szaunák és gőzfürdők egészítik ki a gyógyfürdő áldásos hatásait.


 Utazási Tipp  
    Utazások Erdélybe: társas utak, szállás akciók

Szováta az üdülőváros:

 

Erdély leghíresebb gyógyhelyének lakossága 90%-ban magyarokból áll, így könnyen tudunk kommunikálni a helyiekkel. A város alsó részén találhatóak a helyiek házai a bevásárló helyek és a helyi intézmények is. Az üdülőhely a város peremén egy stressz mentes festői völgyben található. A tórendszer és a természetvédelmi terület mellett XIX. századi Monarchiát idéző romantikus stílusú szállodák, apró kápolnák és villák sorát lehet megcsodálni, de nem maradhat el a kézműves áruk piaca és a szabadtéri színpad és pompázatos parkok sem.

Az utóbbi időkben rendkívül sok pénzt fektettek a helyi szállodákba és szolgáltatásokba is, így jó áron jó szolgáltatásokhoz juthatnak a szovátai üdülést választók. A környék másik fontos látnivalója a szintén turista barát Rarajdi Sóbánya.


szovata 01 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.