Siena középkori titkainak és gyönyörű épületeinek hangulata tartalmas látogatást ígér a rövid és a hosszabb látogatást tervezőknek is


Ha egy középkori itáliai témájú filmet forgatnánk, biztosan Sienában lenne az egyik ideális forgatási helyszíne, hiszen a 3 dombon épült, Firenzétől 70 kilométerre lévő város szűk utcáival, hosszú lépcsősoraival, hatalmas téglaházaival és elegáns Főterével az Il Campoval hűen adja vissza azt a hangulatot, amit már a 13-14. század utazói is láthattak. Az 55 ezer lakosú város alapítását Rómáéval teszik egy időre és hosszú időn át Firenzével vetélkedett a helyi dominanciáért. A korai középkorban csodálatos épületeket emeltek, melyek ma is ámulatba ejtik a Sienába látogató turistákat. Külön érdekesség, hogy Sienában élt Olaszország védőszentje Szent Katalin, akinek emlékházát és oltárát sok olasz is felkeresi. A toszkánai Siena híres lovas versenye - Palio


toszkana siena 02  • Il Campo: Szinte minden út Siena legyezőt formáló elegáns központi terére vezet, melyet sokan ismerhetnek az évente kétszer is megrendezett középkori lovasjátékai miatt is. cikk A mindig nyüzsgő Il Campo teret elegáns épületek övezik melyek földszintjén éttermek és üzletek várják a helyieket és az oda látogató turistákat.
  • Fonte Gaia: Siena díszes középkori márvány ivókútja az Il Campon található. Különlegessége, hogy innét indul Siena titokzatos föld alatti alagútrendszere, melynek hosszúsága mintegy 25 kilométer.
  • Palazzo Publico: Siena lenyűgöző erőd jellegű városházája 1310 óta ad otthont a városi tanácsnak. Gótikus homlokzatát szürkés mészkőből és vörös téglákból építették. A városi irodákon felül a Museo Civico múzeumnak és Teatro dei Rinnovatinak is is helyet biztosít.


toszkana siena 01


  • Torre del Mangia: Siena legmagasabb 87 méter magas tornyát a Palazzo Publicoból kiindulva lehet 400 lépcsőfokot leküzdve megmászni és remek kilátást biztosít Siena három főbb városrészére. Tövében egy szép emlékhelyet találni, melyet az 1378-as járvány elmúlása után építettek.
  • Dóm: A Sienai Dómot díszes gótikus homlokzatáról és fekete-fehér csíkos falairól könnyű felismerni. Belső tereit csodálatos freskók díszítik. Említésre méltóak a padlózatot borító meseszép márványmozaikok, Nicola Pisano fantasztikus szószéke és a külső bejáratokból elérhető altemplom valamint a díszes keresztelőkápolna.


TIPP: Érdemes korán kezdeni a látogatást, mert 10 óra előtt kevesen állnak sorban. Többféle jegytípus közül lehet választani. A legfontosabb látnivalókat egy 16 Eurós kombinált jeggyel lehet felkeresni.


toszkana siena 03


  • Santa Maria della Scala: A Dómmal szemben található Itália legrégebbi kórházépülete, melyben a régi freskók és antik tárgyak mellett egy információs irodai is helyet kapott.
  • Museo del Opera: A Dóm mellett emelt múzeumépületben az épületet díszítő eredeti szobrok mellett egyházi festményeket és ötvösmunkákat mutatnak be. Különlegessége a szűk lépcsősoron elérhető kilátó platform, ahonnét remek a kilátás a dómra és az óvárosra.
  • San Domenico templom és Szent Katalin emlékhely: A város egyik magaslati pontján épült csarnokszerű gótikus templomban őrzik Olaszország védőszentjének ereklyéjét. A közelben egy emlékhely is található a család egykori házában.
  • Piazza del Mercato: Siena régi hangulatú piactere az Il Campo közelében található, közepén egy 200 éves fedett ovális eladóépületet emeltek. Minden hónap 3. hétvégéjén régiségpiacot rendeznek.
  • Pinacoteca Nazionale: Siena nemzeti galériája az Il Campo közelében található és Siena művészetének legértékesebb darabjait mutatja be


toszkana siena 04


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.